Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s brokolicovým pestem

Pesto nemusí být pouze bazalkové... Zkuste do těstovin vmíchat třeba brokolicové, zaručeně si pochutnáte!

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 200 g těstovin trofie
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • zakysaná smetana nebo crème fraîche k podávání
    • mikrobylinky (např. šiso) na ozdobení (nemusí být)

    NA PESTO (250 ml)

    • 1 hrnek syrových růžiček brokolice (cca z 1/2 velké) + hrst povařených al dente na ozdobeni
    • 1–2 snítky čerstvé bazalky (podle síly a velikosti) nebo 1–2 lístky čerstvé šalvěje
    • šťáva z 1/4 citronu
    • 3 vrchovaté lžíce mletých lískových oříšků (nebo 4 lžíce celých)
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • 1 lžíce studené vody
    • cca 60 ml olivového oleje
    • cca 1 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu nebo pecorina 

Příprava jídla

1 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.

2 Přísady na pesto až po olivový olej prožeňte mixérem (cca 1 minutu). Podle potřeby nařeďte trochou oleje či vody. Vmíchejte sýr podle chuti, osolte a opepřete.

3 Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s pestem podle libosti. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou, růžičkami brokolice, mikrobylinkami podle chuti a ještě trochou pesta.

NĚCO NAVÍC
Pro vegany můžete vynechat sýr z pesta i zakysanou smetanu k podávání. Pokrm jim můžete obohatit ještě opraženými lískovými oříšky nebo mandlemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicová polévka s celerem

Pizza s brokolicí a krevetami

Jehněčí kotletky s brokolicí

Gnocchi zapékané s brokolicí a špenátem

Brokolicovo-květáková rýže s kuskusem a opékaným sýrem

Přidat komentář