Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem

Omáčce na těstoviny dodá jogurt krásně krémovou konzistenci.

Vydání: 2014/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
29 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ Rozležení
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 150 g hustého bílého jogurtu (nejlépe řeckého či domácího)
    • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
    • 2 lžíce nasekané bazalky
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 50 g strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 1 malá sušená chilli paprička
    • 300 g malých cuket, nakrájených podélně na tenké nudličky
    • 100 g mraženého hrášku
    • mořská sůl
    • 400 g mušliček (conchiglie rigate) nebo jiných krátkých těstovin

Příprava jídla

1 Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet.

2 V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus. Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte.

3 Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou. Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.

Domácí jogurt

Sušené mléko dodá jogurtu potřebnou hustotu.

JAKÉ VYBRAT VÍNO

Sommeliér Marek Babisz, hlavní sommeliér Národního vinařského centra​, doporučuje:

Pokrm sám o sobě je lehký, a proto i k tomuto jídlu budeme volit lehčí víno, nejlépe bílé. Doporučil bych vína z ročníku 2014, která mají nižší obsah alkoholu, jsou svěží s příjemnou kyselinkou. Se zeleninou se ideálně snoubí odrůdy jako Müller Thurgau, Sylvánské zelené nebo Sauvignon.

K tomuto lehkému jídlu se doporučují spíše suché kabinety. Zkuste ty z české kotliny, především pak z okolí Mělníka, Litoměřic nebo Velkých Žernosek. Sauvignon bych doporučil ze znojemské podoblasti v kvalitě VOC.

Více na www.wineofczechrepublic.cz

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem

Jogurtovo-medové semifreddo s ovocem

Grilovaná panenka v pitě s jogurtovým dipem

Jogurtová polévka s kroupami a cizrnovými koftami

Jogurtová bábovka

Domácí jogurt

Jogurtové pohlazení

44 nej receptů s cuketami

reklama

Přidat komentář