OBCHOD

Thajské burgery s batáty & ananasovou salsou

Burgery jak je ještě neznáte... Exotické suroviny jim dodají pořádný šmrnc! 

Vydání: 2016/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:45
Maso

Ingredience

    • 4 batáty (sladké brambory)
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 500g mletého vepřového nebo hovězího masa (nebo mix)
    • 2 lžíce červené kari pasty
    • 6 jarních cibulek, nakrájených na kolečka
    • 1 svazek koriandru, nasekaný
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200g čerstvého ananasu
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semínek
    • šťáva z 1/2 limety
    • 2 lžíce sladké chilli omáčky + navíc k podávání
    • 1 salát little gem
    • 4 burgerové bulky, opečené nasucho 

Příprava jídla

1 Na batáty: Troubu předehřejte na 200°C. Batáty nakrájejte na hranolky a promíchejte s olejem. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40–45 minut, dokud hranolky nejsou pěkně zlatavé a křupavé.

2 Mleté maso promíchejte s kari pastou, polovinou jarní cibulky, polovinou koriandru a špetkou soli a pepře. Z masové směsi vytvořte 4 burgery a odložte je stranou.

3 Na salsu nasekejte ananas a chilli papričku nadrobno. Smíchejte se zbylou jarní cibulkou a koriandrem a se šťávou z limetky a sladkou chilli omáčkou.

4 Asi 10 minut před tím, než jsou hotové batáty, rozpalte nepřilnavou pánev a opečte na ní burgery. Rozdělte je na opečené housky, přidejte lístek salátu a lžíci salsy a podávejte s pečenými batáty a sladkou chilli omáčkou.

NĚCO NAVÍC

Červená kari pasta pochází z Thajska a koupíte ji v exotickém koutku ve většině supermarketů. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

Vepřový řízek s polníčkovým salátem

Cannelloni s ricottou a cuketou

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Přidat komentář