Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tofu na černém pepři

Skvělý recept vynikajícího autora – vypůjčili jsme si ho od šéfkuchaře Yotama Ottolenghiho (pochází z jeho knihy Hojnost, kterou loni vydal Slovart). Nebojte se velkého množství použitého pepře, výsledek přehnaně ostrý není.

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Opékání 0:20

Ingredience

    • rostlinný olej na smažení
    • 800g pevného tofu (viz Něco navíc)
    • kukuřičný škrob na poprášení
    • 150g másla
    • 12 malých šalotek (cca 350g celkem), nakrájených na tenké plátky
    • 8 čerstvých červených chilli papriček, nakrájených na plátky
    • 12 stroužků česneku, na tenké plátky
    • 3 lžíce nadrobno nakrájeného zázvoru
    • 3 lžíce kecap manis (sladké indonéské sójové omáčky)
    • 3 lžíce světlé sójové omáčky
    • 4 lžičky tmavé sójové omáčky
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 5 lžic nahrubo drceného černého pepře (použijte hmoždíř)
    • 16 tenkých jarních cibulek
    • rýže k podávání

Příprava jídla

1 Ve woku rozpalte 5cm vrstvu oleje. Tofu nakrájejte na 3cm kostky, obalte ho ve škrobu a oklepněte. Po částech opečte ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách.

2 Olej vylijte a wok vytřete. Pak v něm na másle opékejte šalotku, chilli papričky, česnek a zázvor zvolna 15 minut doměkka a dosklovita.

3 Přidejte kecap manis a obě sójové omáčky, cukr a pepř. Do woku vraťte tofu a prohřejte. Nakonec přidejte jarní cibulku, nakrájenou na 3cm špalíky, a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC

Doporučujeme koupit hebké tofu v tetrapakové krabičce (silken firm tofu), které prodávají v obchodech s japonskými a korejskými potravinami. 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář