Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Topinamburový krém

I prezentace na talíři je důležitá: zelenina, čerstvý tymián a rozpuštěné máslo dodají polévce na exkluzivitě.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Polévka Česká

Ingredience

    • 100 g másla + na dokončení a na ozdobu
    • 400 g topinamburů, oškrábaných a nakrájených na kousky
    • 100 g cibule, nakrájené nadrobno
    • 3 snítky čerstvého tymiánu + na ozdobu
    • 1 litr kuřecího vývaru
    • 1 středně velká brambora, oloupaná a nakrájená na kostky
    • 300 ml smetany ke šlehání
    • sůl a pepř na dochucení

    NA DOKONČENÍ

    • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), očištěná a nakrájená na kostičky

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte polovinu másla a krátce na něm opečte topinambury spolu s cibulí a tymiánem. Přilijte vývar a přiveďte k varu, přidejte brambory a vše uvařte doměkka. Nakonec vmíchejte smetanu. Sundejte z plotny, vylovte tymián, přidejte zbylé studené máslo a rozmixujte dohladka. Přeceďte přes cedník a dochuťte.

2 Zeleninu orestujte na másle a dejte do středu talíře, vlijte polévku, ozdobte tymiánem a pokapejte rozpuštěným máslem.

NĚCO NAVÍC

Polévku pro Apetit uvařil šéfkuchař Roman Paulus.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí hrudí plněné žemlovou nádivkou

Bezový dortík

Polévka je grunt!

50 polévek na zahřátí

Přidat komentář