Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Toskánská rajčatovo-chlebová polévka

Inspirovali jsme se toskánskou polévkou pappa al pomodoro. Ta naše je krémová a k zbláznění dobrá.

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Italská

Ingredience

    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 4 stroužky česneku, nadrobno
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená nadrobno
    • 2x 400g konzerva loupaných rajčat 
    • 1 lžička krupicového cukru
    • mořská sůl
    • 100 g italského chleba (benátský, ciabatta, nizza), den starého, bez kůrky a nakrájeného na kostky 
    • 2 lžičky balzamikového octa
    • 1 lžíce nasekané bazalky + lístky na ozdobení

    NA RAJČATOVÉ PESTO

    • 4 nakládaná sušená rajčata
    • 6–8 lžic panenského olivového oleje 
    • 1/2 stroužku česneku

Příprava jídla

1 Rozmixujte přísady na rajčatové pesto a dejte je stranou.

2 Na olivovém oleji zpěňte česnek a chilli. Přidejte rajčata a cukr, přilijte 250 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte a nechte zvolna bublat 15 minut, až se rajčata začnou rozpadat.

Mezitím dejte chleba do mísy a pokapejte ho balzamikovým octem. Nechte pár minut vsáknout. Pak přidejte spolu s bazalkou do polévky a vařte 5 minut do zhoustnutí.

Rozmixujte dohladka a dotáhněte chuť solí a balzamikovým octem. Podávejte ozdobenou rajčatovým pestem a bazalkovými lístky.

A co ještě vyzkoušet…

Italská strouhanka
Zbylý bílý toustový chleba, italský nebo bagetu, v robotu rozmixujte s petrželkou, troškou česneku a 1–2 lžícemi strouhaného parmazánu. Zamrazte a používejte na obalování masa či posypání zapékaných pokrmů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem

Salát fatuš

Zapečená brokolice s chlebem a slaninou

Salát panzanella

Pizza bagety

50 polévek na zahřátí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Od loňského léta, kdy se recept v Apetitu prvně objevil, polévku vařím pravidelně a všichni v mém okolí ji milují.
Velice chutná, osvěžující a přitom nenáročná:-)
Obrazek uzivatele
Je výborná

Přidat komentář