Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tousty s míchanými vejci a zeleným chřestem

Míchaná vejce samozřejmě můžete připravit rovnou na slanině, ale příprava každého zvlášť zesílí vizuální efekt.

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Opékání 0:08
Sendvič

Ingredience

    • cca 20 krátkých tenkých výhonků zeleného chřestu (pravidelně prodává například Marks&Spencer) nebo 10 dlouhých, přepůlených
    • panenský olivový olej na pokropení
    • vločková mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4–6 krajíčků dobrého malého chleba
    • 50 g másla
    • 50 g libové slaniny, nakrájené na kostičky
    • 4 velká vejce
    • 1 lžíce jakkoli tučné sladké smetany nebo mléka
    • 60 g ementálu, goudy nebo čedaru, nastrouhaného či nakrájeného nadrobno

Příprava jídla

1 Chřest rozložte v jedné vrstvě na plech, pokropte olejem, osolte a opepřete, pečte v troubě při 180°C 5–8 minut, aby byl mírně opečený. Můžete ho také opéct v jedné vrstvě na pánvi. Odložte stranou.

2 Chléb opečte (v troubě, nasucho na pánvi nebo v toustovači) a namažte zhruba dvěma třetinami másla.

3 Mezitím opečte v nepřilnavé pánvi slaninu, vyjměte ji a odložte na papírové utěrky. V misce prošlehejte vejce se smetanou či mlékem, jemně osolte.

4 Pánev vytřete papírovou utěrkou, na středním ohni v ní rozehřejte máslo a vlijte vejce. Až začnou na okrajích a zespodu tuhnout, rozmíchejte je a vmíchejte sýr, aby se roztavil. Pánev odstavte, dokud jsou vejce ještě měkká a šťavnatá.

5 Míchaná vejce rozdělte na tousty, na ně dejte chřest a ozdobte slaninou, podle chuti opepřete. Hned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová chřestová polévka

Bramborový salát s chřestem, ředkvičkami a mušelínovou omáčkou

Losos s chřestem v papilotě & majonéza s medvědím česnekem

Rizoto s chřestem a krevetami

Přidat komentář