Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Třešňový float s colou

Kombinace coly, třešní a čokoládové zmrzliny vás přenese do éry rock’n’rollu.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zmrzlina

Ingredience

    NA TŘEŠŇOVOU OMÁČKU

    • 250 g vypeckovaných třešní (mohou být i mražené)
    • 50 g krupicového cukru 
    • 1 vanilkový lusk

Příprava jídla

1 Připravte omáčku. Smíchejte třešně, cukr a vyškrábnutá semínka z vanilkového lusku, přihoďte i lusk samotný. Vařte na mírném plameni, míchejte, aby třešně pustily šťávu
a cukr se rozpustil. Trvá to asi 10 minut. Pak vyjměte vanilkový lusk a omáčku přemístěte do mixéru. (Lusk zase můžete dovnitř vrátit, polevu nejspíš nespotřebujete celou a při dalším skladování v lednici ji lusk ještě ovoní.) Část omáčky také můžete nechat nerozmixovanou: struktura třešní vypadá pěkně.

2 Připravte drink. Na dno sklenice nalijte trochu třešňové omáčky, pak nandejte porci čokoládové zmrzliny a zalijte colou tak, aby vznikla efektní pěna. Nahoru lžící navršte šlehačku a nalijte trochu třešňové omáčky. Okamžitě podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní čokoládová zmrzlina

Základní malinová zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Affogato z čaje matcha

Malinový float s čepicí z marshmallow

Malinový sorbet s proseccem

Zmrzlinová káva

Přidat komentář