Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tříčokoládový cheesecake

Tenhle trojbarevný cheesecake je snem každého milovníka čokolády – v jednom jediném dortíku jsou totiž schované hned tři druhy! 

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení a chladnutí
PT20M
Pečení 0:20
Dort

Ingredience

    • 250g čokoládových máslových sušenek (Derby, Esíčka apod.)
    • 70g změklého másla + na formičky
    • 40g tmavé čokolády, nastrouhané
    • 200g mléčné čokolády, nahrubo nasekané
    • 750g čerstvého smetanového sýra, např. Lučiny
    • 125ml smetany na šlehání 33%
    • 100g krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 vejce
    • špetka mořské soli
    • 100g bílé čokolády, nahrubo nasekané
    • 200–300ml smetany na šlehání 40%, na ozdobení + kakao na poprášení

     

Příprava jídla

1 Máslem vymažte šest misek – formiček o objemu asi 375ml a hlubokých minimálně 6,5cm. Dno i boky vyložte pečicím papírem tak, aby pár centimetrů přečníval. (Nemáte-li formičky, můžete použít i jednu velkou.) Troubu předehřejte na 160°C.

2 Sušenky rozmixujte tyčovým mixérem a smíchejte s máslem a nastrouhanou tmavou čokoládou. Sušenkový základ rozdělte na dno připravených formiček, směs upěchujte a formičky uložte do chladničky.

3 Na hrnec s vroucí vodou posaďte misku s nasekanou mléčnou čokoládou, nechte ji rozpustit a rozmíchejte dohladka. Odstavte a nechte trochu zchladnout.

4 V míse prošlehejte nejlépe elektrickým šlehačem sýr, smetanu, cukr a vanilku a nakonec vmíchejte vejce a špetku soli. Směs rozdělte napůl do dvou misek. Do jedné vmíchejte rozpuštěnou mléčnou čokoládu a rozdělte ji na sušenkový základ. Uhlaďte povrch a misky rozložte do pekáčku či na plech s vyšším okrajem a mezi ně nalijte horkou vodu, aby sahala do 2/3 výšky formiček. 

5 Pečte cca 20 minut, dokud náplň napůl nezpevní.

6 Nyní rozpusťte ve vodní lázni i bílou čokoládu. Odstavte a nechte asi 5 minut za občasného míchání zchladnout. Poté ji vmíchejte do misky se zbývající smetanovou směsí.

7 Bílý krém rozdělte na předpečené dortíky a pečte dalších 20 minut, nebo dokud krém nezpevní. (Začne-li se čokoláda shora zabarvovat, přikryjte misky pečicím papírem.) 

8 Vypněte troubu, pootevřete ji a cheesecaky nechte ještě hodinu chladnout uvnitř. Zchladlé dortíčky přikryjte fólií a dejte minimálně na hodinu do chladničky. Pak vyjměte z formiček, zakryjte a uložte na 4 hodiny nebo přes noc do chladničky. Podávejte se šlehačkou a lehce poprášené kakaem. 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář