Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tříčokoládový cheesecake

Tenhle trojbarevný cheesecake je snem každého milovníka čokolády – v jednom jediném dortíku jsou totiž schované hned tři druhy! 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení a chladnutí
PT20M
Pečení 0:20
Dort

Ingredience

    • 250g čokoládových máslových sušenek (Derby, Esíčka apod.)
    • 70g změklého másla + na formičky
    • 40g tmavé čokolády, nastrouhané
    • 200g mléčné čokolády, nahrubo nasekané
    • 750g čerstvého smetanového sýra, např. Lučiny
    • 125ml smetany na šlehání 33%
    • 100g krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 vejce
    • špetka mořské soli
    • 100g bílé čokolády, nahrubo nasekané
    • 200–300ml smetany na šlehání 40%, na ozdobení + kakao na poprášení

     

Příprava jídla

1 Máslem vymažte šest misek – formiček o objemu asi 375ml a hlubokých minimálně 6,5cm. Dno i boky vyložte pečicím papírem tak, aby pár centimetrů přečníval. (Nemáte-li formičky, můžete použít i jednu velkou. Pokud má volné dno, nezapomeňte ji před ponořením do vodní lázně důkladně obalit alobalem.) Troubu předehřejte na 160°C.

2 Sušenky rozmixujte tyčovým mixérem a smíchejte s máslem a nastrouhanou tmavou čokoládou. Sušenkový základ rozdělte na dno připravených formiček, směs upěchujte a formičky uložte do chladničky.

3 Na hrnec s vroucí vodou posaďte misku s nasekanou mléčnou čokoládou, nechte ji rozpustit a rozmíchejte dohladka. Odstavte a nechte trochu zchladnout.

4 V míse prošlehejte nejlépe elektrickým šlehačem sýr, smetanu, cukr a vanilku a nakonec vmíchejte vejce a špetku soli. Směs rozdělte napůl do dvou misek. Do jedné vmíchejte rozpuštěnou mléčnou čokoládu a rozdělte ji na sušenkový základ. Uhlaďte povrch a misky rozložte do pekáčku či na plech s vyšším okrajem a mezi ně nalijte horkou vodu, aby sahala do 2/3 výšky formiček. 

5 Pečte cca 20 minut, dokud náplň napůl nezpevní.

6 Nyní rozpusťte ve vodní lázni i bílou čokoládu. Odstavte a nechte asi 5 minut za občasného míchání zchladnout. Poté ji vmíchejte do misky se zbývající smetanovou směsí.

7 Bílý krém rozdělte na předpečené dortíky a pečte dalších 20 minut, nebo dokud krém nezpevní. (Začne-li se čokoláda shora zabarvovat, přikryjte misky pečicím papírem.) 

8 Vypněte troubu, pootevřete ji a cheesecaky nechte ještě hodinu chladnout uvnitř. Zchladlé dortíčky přikryjte fólií a dejte minimálně na hodinu do chladničky. Pak vyjměte z formiček, zakryjte a uložte na 4 hodiny nebo přes noc do chladničky. Podávejte se šlehačkou a lehce poprášené kakaem. 

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobry den, pece se faze s bilou cokoladou take forma ponorena ve vode? Dekuji
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Marková, ano, obě vrstvy náplně se pečou ve vodní lázni.

Držíme palce, ať se dortíky podaří, redakce Apetitu

Přidat komentář