Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Třísýrová kaše

Bramborová kaše de luxe! A pokud náhodou zbude, posypte ji troškou parmazánu a dejte zapéct. I napodruhé tak bude vynikající.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25

Ingredience

    • 1 kg moučnatých brambor (varný typ C), oloupaných a nakrájených na kostky
    • sůl
    • 175 g krémového sýra
    • 100 g čedaru, nastrouhaného najemno
    • 70 g strouhaného parmazánu nebo sýra Gran Moravia
    • 150 ml smetany na vaření (12%), ohřáté
    • 3–4 lžíce másla

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě asi 25 minut zcela doměkka.

2 Mezitím utřete v míse krémový sýr dohladka a přidejte oba nastrouhané sýry. Promíchejte a podle chuti dosolte.

3 Brambory slijte, rozmačkejte nebo prolisujte, pak do nich vmíchejte sýrovou směs. Přilijte horkou smetanu a pomocí metličky rozmíchejte. Zjemněte máslem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Voňavé vánoční kakao

Vánočky do dlaně

Ovocná bowle

Rýžový kuba

Tradiční rybí polévka s hrachem

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Kapří kuličky

Krůtí pečeně na černo

Zelný salát s mrkví

Salát Venezuela

Krupicové noky

Opilé ovoce

Domácí zmrzlina z mascarpone

Štědrý den podle Apetitu

Přidat komentář