OBCHOD

Tvarožník

„Já i brácha máme odmalička rádi tvaroh – na ovocných knedlících, v buchtách... a nikdy ho není dost. Jen v tomhle tvarožníku,“ říká o maminčině tvarožníku redaktorka Darina Sieglová, 

Vydání: 2016/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 250g hladké mouky
    • 150g krupicového cukru
    • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    • 150g másla
    • ledová voda podle potřeby

    NA NÁPLŇ

    • 500g tvarohu ve vaničce
    • 250ml mléka
    • 1 balení vanilkového pudinku v prášku
    • 150–200g krupicového cukru
    • 100ml oleje nebo rozpuštěného másla
    • 1-2 lžičky nastrouhané kůry z biocitronu
    • 1–2 hrsti rozinek, propláchnutých horkou vodou

Příprava jídla

1 Z mouky, cukru, kypřicího prášku a másla vypracujte těsto. Pokud se vám těsto nechce spojit, přidávejte po lžících ledovou vodu a vždy propracujte. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte vychladit. Mezitím si připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s mlékem, přidejte pudink, cukr a olej nebo rozehřáté máslo. Vmíchejte citronovou kůru a rozinky.

Těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu, na těsto dejte pečicí papír, vsypte fazole na pečení a dejte předpéct do trouby vyhřáté na 200°C do bleda. Odstraňte papír s fazolemi, vlijte náplň, stáhněte teplotu na 175°C a pečte dozlatova zhruba hodinu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jednoduchý jablečno-sýrový salát

Kuřecí roláda se špenátem a bramborovými knedlíky

Mámina sekaná

Mrkvička s hráškem

Milované čokoládové dortíčky

Přidat komentář