Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Utopené špízky

Klasika všech klasik! Při ladění receptu jsme se ale v redakci shodli, že klasičtí utopenci mají jedinou chybu a tou je nadměrná velikost, tak jsme pro vás připravili elegantní řešení v podobě špízků.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 2 menší nebo 1 velkou sklenici
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
P
Chuťovka

Ingredience

    • 1 červená kapie, zbavená semínek a na větší kostičky
    • 2 telecí párky, oloupané a nakrájené na silnější kolečka
    • 3 menší cibule, nakrájené na kolečka
    • pár lžic kysaného zelí, okapaného
    • 2 červené a 2 zelené chilli papričky, podélně rozpůlené (lze vynechat nebo zredukovat množství)

    NA NÁLEV

    • 400 ml vody
    • 250–300 ml kvasného lihového octa
    • 2 lžičky soli
    • 4 lžíce krupicového cukru
    • po 8 kuličkách nového koření a barevného pepře
    • 2 bobkové listy

Příprava jídla

1 Suroviny na nálev svařte, aby se cukr dokonale rozpustil, a nechte vychladnout.

2 Na párátka nebo rozlámané a zaostřené špejle napichujte špízky: Začněte paprikou, která je pevná a udrží špízky pohromadě. Potom přidejte plátek párku, cibuli, trochu zelí, plátek párku a zakončete zase paprikou. Špízky nakonec stiskněte, aby pěkně držely pohromadě a nerozpadaly se. Potom je opatrně naskládejte do sklenic, proložte chilli papričkami, chcete-li, a zalijte vychladlým nálevem.

3 Uložte do chladu, počkejte 3 dny a můžete ochutnat. Takhle naložené špízky vydrží v lednici až dva týdny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí preclíky z kynutého těsta a pivní fondue

Vinná klobása s červeným zelím

Parlamentní brambůrky

Bylinkovo-česnekový vepřový bok

Patrikova chilli omáčka

Reuben dog

Pečenáče z uzených makrel

Přidat komentář