Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Utopenec

Autor: Marek Novák
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6 kusů
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • 200 ml 8% octa
    • 600 ml vody 
    • lžička cukru
    • 1/2 lžičky soli
    • asi 10 kuliček nového koření
    • asi 10-20 kuliček pepře
    • 6x bobkový list
    • 6 špekáčků 
    • mletý pepř
    • 3 cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
    • červená feferonka 
    • 2 sklenice po okurkách nebo medu (cca 750 ml)

Příprava jídla

Ocet, vodu, cukr, sůl a koření povařte 2 minuty a nechte vychladnout.

Špekáčky oloupejte a podélně je nařízněte, ale nedokrojte. Vnitřky opepřete, vyložte kolečky cibule.

Pak je spolu se zbylou cibulí a feferonkou naskládejte do sklenice a zalijte lákem.

Nechte 5 dnů uležet v chladu.

Přidat komentář