Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzené fazole s vejcem

Snídaně nebo spíš brunch či oběd pro opravdové muže a ženy! S takovým poctivým jídlem v žaludku můžete směle čelit živlům – studenému větru, vánici i plískanici.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Dušení 0:15

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 100g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
    • 2 vepřové nebo hovězí tepelně neopracované klobásy, zbavené střívka a vnitřek podrcený
    • 1 červená cibule, na tenká půlkolečka
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 2 lžíce rajčatové pasty
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce jablečného octa
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 400g konzerva červených fazolí, propláchnutá a okapaná
    • 400g konzerva bílých fazolí, propláchnutá a okapaná
    • 100 g třešňových rajčátek
    • cca 1 lžička uzené mořské soli (podle chuti)
    • 4 vejce, o pokojové teplotě
    • čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce nahrubo nakrájené hladkolisté petrželky
    • čerstvé pečivo nebo tousty k podávání

Příprava jídla

Do kastrolu nebo pánve s těžkým dnem na středním ohni nalijte olivový olej, vsypte slaninu a oloupané klobásy. Opékejte 3 minuty, aby slanina a klobásy začaly zlátnout.

2 Vsypte cibuli a opékejte 5–7 minut dosklovita, nejdříve v polovině této doby přidejte česnek. Vlijte krájená rajčata, worcesterskou omáčku a rajčatovou pastu, ochuťte cukrem, octem a hořčicí a přiveďte k mírnému varu, nepřiklápějte.

3 Vsypte obojí fazole a rajčátka a za občasného míchání duste 15 minut, aby se omáčka svařila dohusta a přilnula k fazolím. Podle chuti osolte uzenou solí, aby se chuti spojily.

4 V rendlíku přiveďte k varu vodu a pak vložte vejce. Vařte je 5 minut. Vylovte je z vody a rychle a krátce zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Opatrně naklepněte skořápku a oloupejte je tak, abyste nenapíchli žloutek. Do okamžiku podávání uchovejte vejce v misce s teplou vodou.

5 Do misek rozdělte fazole, na ně položte oloupaná vejce, opepřete je a posypte petrželkou. Podávejte s čerstvým pečivem nebo s tousty.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z černých fazolí

Dušené hovězí s fazolovou kaší

Zapékané obří fazole

Tousty s fazolemi borlotti

Přidat komentář