Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vafle s třešněmi

Vafle jsou u nás v redakci hitem víkendových snídaní! Ještě aby ne! Mají k tomu totiž všechny předpoklady... Jsou křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a navíc doplněné poctivým kopečkem sametové zakysané smetany a třešňovou "omáčkou"...

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Opékání 0:20

Ingredience

    • 150 g hladké mouky
    • 100 g třtinového cukru
    • 1 zarovnaná lžička mleté skořice
    • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • sůl
    • 150 ml mléka
    • 65 ml podmáslí, dobře protřepaného
    • 60 g másla, rozpuštěného a zchladlého
    • 1 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 2–4 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžíce mandlových lupínků, opražených moučkový cukr na poprášení

    NA TŘEŠNĚ

    • 200 g kompotovaných nebo mražených odpeckovaných třešní
    • 1–2 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu 

Příprava jídla

V míse promíchejte mouku, třtinový cukr, skořici, sodu, kypřicí prášek a špetku soli. Ve středu udělejte důlek. Vedle prošlehejte mléko, podmáslí, rozpuštěné máslo, žloutky a vlijte do důlku v míse. Krátce prošlehejte, až vznikne hladké těsto. Z bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do těsta.

Třešně dejte do rendlíku a pocukrujte. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte škrobem rozmíchaným ve lžíci vody. Míchejte asi 1–2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby rozřeďte vodou.

3 Předehřejte vaflovač podle návodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty. Podávejte horké, s kopečkem zakysané smetany a třešněmi. Posypte mandlovými lupínky a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Místo třešní můžete použít i hotovou omáčku – pod názvem Fruit Filling Red Cherry ji prodává www.candy-store.cz. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečený špenát s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou

Bagel s lososem a koprovou pomazánkou

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem

Citrusový salát

Snídaně pro dva

14x šťavnaté třešně

Čas třešní

Přidat komentář