Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

Tuhle nádherně barevnou vajíčkovou pomazánku z Lučiny oceníte nejen o Velikonocích! Je lehká, zdravá a neuvěřitelně lahodná... Zkrátka láska na první pohled i první ochutnání. 

Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Pomazánka

Ingredience

    • 200 g Lučiny (2x Lučina kostka 100 g)
    • 100 g vařené či pečené červené řepy, jemně nastrouhané
    • 3 vejce, uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky + navíc na ozdobu (nemusí být)
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
    • chleba či jiné pečivo k podávání
    • řeřicha na ozdobení

Příprava jídla

1 Lučinu, nastrouhanou řepu, dijonskou hořčici a vejce nakrájená na kostičky dejte do misky.

2 Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

3 Podávejte namazané na plátek chleba či jiného pečiva, posypané řeřichou a podle chuti ozdobené vejcem natvrdo.

NĚCO NAVÍC:
Pokud chcte použít pečenou řepu, zabalte bulvu do alibalu a hodinu ji pečte při 200°C. Poté ji nechte úplně vychladnout.  

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomazánka z Lučiny s medvědím česnekem a pažitkou

Zdravý snídaňový pohár s Lučinou

Salát s lesním ovocem a Lučinou salátovou

Ostružinový cheesecake s Lučinou

Těstoviny s Lučinou, houbami a špenátem

Nepečený borůvkový cheesecake s Lučinou

Jahodová Lučina s mátou

28x vejce natvrdo

Svačinové nanuky s Lučinou Jogurtina

Cheesecake z Lučiny s jablky, drobenkou a karamelem

Hostina pro koledníky

Přidat komentář