Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilková zmrzlina z kondenzovaného mléka s jahodovým mramorováním

Neskonale krémový výsledek zahuštěné metody...

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT4H
Zmrzlina

Ingredience

    • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka (397 g)
    • 500 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 1 lžíce vanilkového extraktu

    NA JAHODOVÉ MRAMOROVÁNÍ

    • 300 g zralých jahod
    • 1 lžíce krupicového cukru (nebo podle chuti)
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 lžíce vodky (nemusí být)

Příprava jídla

1 V kondenzovaném mléku rozmíchejte vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a pak ji vmíchejte jemnými pohyby do mléka.

2 Jahody rozmixujte s cukrem, dochuťte citronem a vmíchejte vodku. (Tu můžete vynechat, v jahodách však funguje jako pojistka proti přemrzání.)

3 Šlehačkovou směs klaďte do vhodné nádoby (nejlepší je kovová) a prokládejte lžícemi jahodové omáčky. Na závěr opatrně promíchejte špejlí, aby vzniklo rovnoměrné mramorování. Dejte mrazit, nejlépe přes noc. Zmrzlina je hned po vyndání z mrazáku měkká, taje ale rychleji než tradiční zmrzliny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová zmrzlina ze sáčku

Snídaňová zmrzlina

Mixovaná mangová zmrzlina

Přidat komentář