Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové muffiny

Vanilkové muffiny jsou naprosto univerzální, můžete je zdobit prakticky jakýmkoli krémem. Díky máslu navíc zůstanou dlouho vláčné.

 

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Americká

Ingredience

    • 225 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 225 g změklého másla
    • 225 g krupicového cukru
    • špetka soli
    • vyškrábnutá semínka z 1/2 vanilkového lusku
    • 4 vejce, pokojové teploty

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.

2 Smíchejte mouku a kypřicí prášek a odložte prozatím stranou.

3 Máslo, cukr a sůl dejte do mísy. Přidejte semínka z vanilkového lusku a šlehejte do světlé pěny (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).

4 Vejce prošlehejte vidličkou a za vysokých otáček robotu pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním
vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.

5 Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Muffiny pečte zhruba 15–20 minut. Hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové muffiny

Cupcaky s jahodovým srdíčkem

Cupcaky s fondánem

Citronové cupcaky

Sladká kytice cupcaků

Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem

Sladké cupcaky

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
výborný recept, muffinky jsou křehké a vláčné, doporučuji vyzkoušet :-)
Obrazek uzivatele
Muffiny od J. Moc dobré, plnila je ovocem (borůvky, maliny) nebo čokoládou.

Přidat komentář