Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční chlebíček

Suroviny vytváří nádhernou mozaiku barev a chutí.

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 chlebíček
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 1/2 hrnku pekanových ořechů
    • 1/2 hrnku lískových oříšků
    • 1/2 hrnku nesolených pistácií nebo dýňových semínek
    • 1/2 hrnku rozinek
    • 1/2 hrnku brusinek
    • 1/2 hrnku sušených fíků, nakrájených na šestiny
    • 1/2 hrnku sušených meruněk, nakrájených na šestiny
    • 1/2 hrnku sušených datlí, na šestiny
    • 1/2 hrnku, změklého másla + navíc na vymazání formy
    • 1/2 hrnku tmavého třtinového cukru (muscovado)
    • 2 velká vejce
    • 3/4 hrnku hladké mouky
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 1/2 lžičky soli
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • špetka mletého muškátového oříšku

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na chlebíček (10 x 20 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Ten by měl po stranách přesahovat. Smíchejte všechny ořechy a sušené ovoce a odložte stranou.

2 Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte obě vejce a důkladně je zašlehejte. Za nízkých otáček zapracujte mouku smíchanou s jedlou sodou, solí a kořením. Poté pomocí stěrky vmíchejte směs ořechů a ovoce. Přesuňte těsto do formy, uhlaďte a pečte hodinu, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu není po vytažení beze stop syrového těsta. Nechte 30 minut chladnout ve formě a potom pomocí přesahujícího papíru vytáhněte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Krájejte na tenké plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí

Vánoční croquembouche

Ořechová roláda s pařížskou šlehačkou

Ovocný perník se zmrzlinou a sirupem z brandy

Velká nádhera aneb netradiční vánoční dezerty

Přidat komentář