Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vegetariánská čočka s tahini

Tuhle superrychlou letní pánev vhodnou i pro vegetariány určitě nevaříte naposled! 

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Salát

Ingredience

    • 50g sezamové pasty tahini
    • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 červená cibule, na tenké plátky
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 žlutá paprika, na tenké nudličky 
    • 200g zelených fazolek, odštípnuté špičky a přepůlené
    • 2 malé cukety, podélně překrojené napůl a nakrájené na plátky 
    • 250g čočky z konzervy, slité a propláchnuté
    • velká hrst mladého (baby) špenátu 
    • lístky koriandru na posypání 

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte pastu tahini, kůru a šťávu z citronu a 50ml studené vody na zálivku. Osolte a opepřete.

2 Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej. Vsypte cibuli, mírně osolte a opékejte 2 minuty, až změkne a začne se zbarvovat. Přidejte česnek, papriku, fazolky a cuketu a za stálého míchání opékejte ještě 5 minut.

3 Přidejte čočku a připravenou zálivku. Zahřívejte a míchejte ještě pár minut, aby se vše prohřálo. Vypněte a vmíchejte špenát. Podávejte posypané lístky koriandru. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Blesková musaka

Losos s kuskusem a koprovým dipem

Cuketová polévka s rukolou & toustíky s kozím sýrem

Burgery à la salát Caesar

reklama

Přidat komentář