Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vejce à la Florentine

Klasická vejce Florentine obsahují holandskou omáčku, ne vždycky ji ale máte čas a chuť připravovat... Proto je tu náš recept! 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2M
Vaření 0:02
Sendvič

Ingredience

    • 2 kaiserky nebo anglické muffiny, rozpůlené (návod najdete u receptu na vejce Benedikt)
    • 200g baby špenátu
    • 5 lžic crème fraîche
    • 1 lžíce strouhaného parmazánu 
    • 2–3 lžíce strouhaného sýra gruyère nebo ementálu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 
    • 1 lžička másla, změklého
    • 2 vejce, pošírovaná (viz předchozí dvoustranu), k podávání 
    • muškátový oříšek, čerstvě strouhaný 

Příprava jídla

1 Pečivo opečte v toustovači, pod grilem či na pánvi. V rendlíku nechte na mírném ohni s troškou vody zavadnout špenát. V rendlíčku vedle prohřejte crème fraîche, přidejte parmazán a gruyère, prošlehejte na omáčku, ochutnejte, osolte a opepřete.

2 Na spodní poloviny pečiva potřené máslem rozdělte špenát, na něj dejte po vejci, pokropte omáčkou, dokončete strouhnutím muškátového oříšku a přiklopte pečivem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Suflé s hráškem

Pečená vejce po mexicku

Potočnicový salát s vejcem

Sendviče s vajíčkovým salátem s kari

Polévka stracciatella

Bageta s vejcem a avokádem

Vejce k vejci...

Přidat komentář