Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečeně s whisky omáčkou a pivními bramborami
veprova pecene s whiskey
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vepřová pečeně s whisky omáčkou a pivními bramborami

3.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5659 kcal
Bílkoviny 246 g
Sacharidy 330 g
Tuky 338 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V malebné krajině jižních Čech leží Svachovka. Statek a golfový resort, kde nejen pálí jedinečnou whisky, ale zároveň tu i skvěle vaří. Třeba touto pečínkou s charakterem nás naprosto dostali!

Suroviny

NA MASO
v celku s kůží
sůl
pepř
čerstvě mletý
ideálně polotmavé pivo Glok
nakrájené nahrubo
česnek 5 stroužků
v celku
mrkev 2 ks
na větší kostky
řapíkatý celer 2
stonky, na kostky
tymián 2 snítky
+ další na ozdobení
rozmarýn 1 snítka
NA PIVNÍ BRAMBORY
Grenaille, vydrhnutých
rozmarýn 1 snítka
lístky, nasekané na jemno
nasekané nahrubo
slanina 100 g
libové, nakrájené na kostičky
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
ideálně světlý ležák Glok
NA OMÁČKU
200 ml
demi-glace
hořčice hrubozrnná 1 PL
NA ZELENINU
mrkev 300 g
na plátky
máslo 100 g
rozpuštěné

Postup

1

Maso očistěte, osolte, opepřete, pro lepší tvar jej můžete svázat provázkem. Zalijte pivem a dejte na 2 hodiny do lednice odležet. Zhruba po 30 minutách maso pravidelně obracejte. Pak jej z marinády vyjměte, důkladně osušte a osolte kůži.

2

Cibuli, česnek a zeleninu na maso vložte spolu s bylinkami do pekáče a navrch položte maso kůží nahoru, zalijte pivem z marinády, přiklopte a dejte na 4 hodiny do trouby rozehřáté na 110°C. Ke konci zvyšte teplotu na 190°C, odklopte poklici a vypečte kůži dozlatova a dokřupava.

3

Zatímco se maso peče, připravte brambory. Každou překrojte na půl a v pekáči je smíchejte s cibulí, slaninou a rozmarýnem. Osolte, opepřete a zalijte pivem. Pečte nejprve v zakrytém pekáči, po 20 minutách odklopte a upečte doměkka.

4

Výpek z masa sceďte přes sítko do rendlíku (zeleninu vyhoďte nebo použijte na jiný účel), k výpeku přidejte ostatní suroviny na omáčku a krátce povařte.

5

Zeleninu vhoďte do vroucí vody – pracujte postupně a každý druh blanšírujte zvlášť) a uvařte na skus. Pak každou várku prudce zchlaďte ve vodě s ledem a nechte okapat. Před podáváním vše prohřejte s rozpuštěným máslem.

6

Na talíř nandejte brambory, plátek pečeně, kolem nalijte omáčku a doplňte zeleninou. Můžete ozdobit snítkou tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč