Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová saltimbocca

Proslulé italské řízečky ("skočdohubky") se šunkou a šalvějí by měly být z telecího masa, ale ve všední den si je klidně můžete připravit i z vepřového. 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování + odpočinutí
PT30M
Pečení 0:30
Maso

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje + na vytření plechu
    • 375ml suchého bílého vína
    • 800g vepřové panenky, nakrájené na cca 4cm silné plátky
    • 2 větší cibule, nakrájené na silnější plátky (zhruba 2cm)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 500g malých raných brambor, nakrájených na cca 2cm silné plátky
    • malá hrst čerstvých šalvějových lístků, nasekaných nahrubo
    • 8 plátků prosciutta nebo podle potřeby

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 230°C a plech vytřete olejem. Do šiřší mísy vlijte víno. Plátky vepřového propíchejte špičkou nože a potom vložte do vína tak, aby byly ponořené. Nechte chvíli marinovat při pokojové teplotě. 

2 Mezitím dejte do mísy cibuli, přilijte lžíci oleje, osolte, opepřete a opatrně promíchejte tak, aby se kolečka cibule nerozpadla. Vsypte na plech. Do té samé mísy dejte brambory a zbylý olej, přisypte šalvěj, osolte, opepřete a promíchejte, aby se brambory pěkně obalily. Brambory přisypte na plech k cibuli, rozhrňte a dejte péct na 20 minut. 

3 Vyndejte maso z vína, osolte ho a opepřete. Vyjměte plech z trouby a rozložte na něj plátky masa, na každý dejte kousek prosciutta a vraťte do trouby. Pečte ještě 10 minut. Vyjměte z trouby a nechte maso 5-10 minut odpočívat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny s tuňákem

Kuře s hráškem na medu a smetaně

Pečené batáty s cizrnou

Fajitas z trouby

reklama

Přidat komentář