Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové maso s nudlemi po asijsku

Bleskové vepřové maso s asijskými nudlemi rozehraje na vašem talíři koncert chutí.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Maso Asijská

Ingredience

    • 500 g vepřové kýty
    • čerstvě mletý pepř
    • 1–2 červené chilli papričky podle chuti
    • 250 g hnědých žampionů
    • 1 svazek jarní cibulky
    • 1 červená paprika
    • 300 g vaječných asijských nudlí
    • 2 lžíce slunečnicového nebo arašídového oleje
    • 2 lžíce sezamového oleje
    • kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný (asi 5 cm)
    • 200 g stonkové brokolice
    • 2 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na plátky
    • 300 g fazolek, očištěných nebo mražených
    • 3 lžíce sójové omáčky Tamari
    • 2 lžičky rybí omáčky
    • 3 lžíce ústřicové omáčky
    • 75 ml kuřecího vývaru
    • hrst lístků čerstvého koriandru

Příprava jídla

1 Nakrájejte vepřové na jemné nudličky, důkladně je ze všech stran posypte pepřem a pepř vmasírujte do masa.

2 Připravte zeleninu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte najemno, žampiony nakrájejte na silnější plátky, jarní cibulku na šikmá kolečka, červenou papriku na tenké proužky. Nudle uvařte podle návodu na obalu a propláchněte je studenou vodou, aby se neslepily. Je lepší, když budou nudle slabě nedovařené než rozvařené.

3 Rozehřejte wok na co nejvyšší teplotu. Do pánve dejte slunečnicový olej a opečte zprudka maso. Vyndejte z pánve a uchovejte zakryté v teple.

4 Do woku přilijte sezamový olej a nechte ho znovu rozpálit. Vhoďte zázvor, chilli a žampiony a zprudka opékejte asi minutu. Přihoďte papriku, jarní cibulky, stonkovou brokolici, česnek a fazolky. Promíchejte a opékejte, dokud zelenina trochu nezavadne.

5 Vraťte do pánve nudle, maso, přilijte tamari, rybí omáčku, ústřicovou omáčku a vývar a zprudka opékejte 3 minuty. Pokud je třeba, dochuťte trochou tamari a servírujte posypané lístky koriandru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečený letní květák

Bylinková polévka s mandlemi

Skandinávské kuličky s okurkovým salátem

Duhový pstruh na páře s pomerančem a tymiánem

Přidat komentář