Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové medailonky s koprovým pestem a minignocchi

Koprové pesto je delikatesa v pravém slova smyslu – určitě ho ochutnejte, i když kopr běžně nemilujete!

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Opékání 0:08
Maso

Ingredience

    • 1 menší svazek kopru (trochu odložte na ozdobení)
    • 1 velký stroužek česneku, oloupaný a pokrájený
    • 25 g parmazánu, nastrouhaného najemno
    • hrstka mírně opražených pekanů nebo vlašských ořechů
    • 60 ml panenského olivového oleje + 2 lžíce na maso
    • hrubá mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 500 g mini italských gnocchi
    • 3–6 plátků z vepřové pečeně (karé), podle velikosti
    • 2–3 lžíce hladké mouky

Příprava jídla

1 V robotu nebo v chopperu zpracujte všechny suroviny až po 60 ml panenského olivového oleje (včetně) se špetkou soli a pepře dohladka nebo jak to máte rádi.

2 Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a promíchejte s pestem.

3 Maso podle chuti a potřeby naklepejte a obalte v mouce smíchané se solí a pepřem podle chuti. Přebytečnou mouku oklepejte.

4 Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm kotlety z obou stran dozlatova a aby byly propečené (asi 3—4 minuty z každé strany, podle velikosti a tloušťky plátků).

5 Opečené maso podávejte s noky obalenými v pestu. Podle chuti ještě ozdobte koprem, popřípadě doplňte šťávou vypečenou z masa.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatovo-fenyklový gratin

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Křupavý ,asijský‘ salát s řapíkatým celerem

Losos s krémovou koprovo-kaparovou omáčkou

Řapíková polévka se slaninou

Přidat komentář