Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové plátky à la saltimbocca

Klasický italský recept s telecím masem jsme modifikovali pro vepřové řízečky. Všechno, co na jeho přípravu kromě masa potřebujete, je sušená šunka, šalvěj a dvacet minut vašeho času. Jako přílohu doporučujeme podávat čerstvé pečivo, abyste je mohli máčet v neodolatelné šťávičce. 

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 3 vepřové kotlety bez kosti (à 150g)
    • vločková sůl a čerstvě drcený barevný pepř
    • 6 lístků šalvěje + snítky na ozdobení
    • 6 plátků sušené šunky (nebo pěkný libový tyrolský speck)
    • 50g hladké mouky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 200ml marsaly, sherry, portského nebo jiného dezertního vína
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • ciabatta k podávání 

Příprava jídla

1 Rozklepejte maso na 5mm silné plátky, osolte a opepřete. Na každý položte lístek šalvěje, zabalte do šunky a navrch dejte další lístek šalvěje, který dobře přitiskněte dlaní. Lehce poprašte moukou.

2 V pánvi rozehřejte olej s máslem, až začne pěnit. Obalené plátky opékejte 4–5 minut po každé straně dozlatova a pak vyjměte.

3 Na šťávu do uvolněné pánve přilijte marsalu, vařte a odškrabujte z pánve chutné připečeniny. Zahřívejte, až šťáva mírně zhoustne. Dotáhněte chuť citronovou šťávou, solí a pepřem. Vraťte maso zpět, přidejte snítky šalvěje a prohřejte. Podávejte s křupavým italským chlebem a ozdobené šalvějovými snítkami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizované vepřové s nudlemi

Bleskový sendvič croque madame

Žluté kari s treskou a špenátem

Čočková polévka s chorizem

Cajunská smažená rýže s krevetami

reklama

Přidat komentář