Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Osvěžte špízky svěží okurkovou salsou! Tvoří dokonale vyvážený pár...

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 16 špízků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování a namáčení
PT8M
Opékání 0:08
Chuťovka

Ingredience

    • 400g vepřové panenky nebo pečeně
    • 2 lžíce kari pasty
    • 1/2 hrnku hustého bílého jogurtu
    • 1 hrnek pražených nesolených arašídů
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 1/2 lžičky mořské soli
    • rostlinný olej na smažení

    NA OKURKOVOU SALSU

    • 10–15cm kousek salátové okurky, zbavené semen a nakrájené na kostičky
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce limetové šťávy
    • 1/2 lžičky mořské soli
    • 1/2 lžičky krupicového cukru 

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na 2cm kousky. V míse smíchejte kari pastu a jogurt a promíchejte s masem. Zakryjte a nechte v chladu marinovat 24 hodin. Hodinu před přípravou ale vyjměte z ledničky.

2 Bambusové špízky (16ks) dlouhé 10cm namočte na 30 minut do vody. Promíchejte všechny přísady na salsu.

3 Na každý špízek napíchněte 3 kousky masa. Arašídy, mouku a sůl dejte do robotu a několika pulzy nasekejte nahrubo. Pozor, nerozmixujte na pastu! Směs vysypte na talíř a špízky v ní obalte a zlehka přimáčkněte.

4 V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte špízky 2 minuty po každé straně dozlatova, spíše na středním plameni, aby se obalovací směs nespálila. Podle potřeby vytřete pánev a začněte další dávku s novým olejem. Opečené špízky nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s připravenou salsou.

NĚCO NAVÍC

Špízky jsou výborné i z kuřecích nebo krůtích prsou či z jehněčího hřbetu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tatarák na lžičku

Krekry s řepovým pestem

Pomalu vařený marinovaný bůček

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Kapsičky s mletým masem

Minikoblihy a miništrúdlíčky

New Cosmo

Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

Přidat komentář