Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřový bok na černém pivě

Popis receptu: 

Za takto upravené maso vás bude zbožňovat každý chlap :) Maso se sice peče o trochu déle, za to s přípravou je minimum práce a výsledek? Masíko se vám bude rozpadat na jazýčku a budou se vám dělat boule až za ušima.

Autor: Nikola Turečková
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: minut 4:00

Ingredience

    600 kg vepřového boku
    2 cibulu
    česnek
    pul litru černého piva
    sůl, pepř, kmín
    máslo

Příprava jídla

Vepřový bůček, snažte se vybrat bůček, který má z jedné strany tukovou vrstvu s kůží, si připravíme k marinování. Maso potřeme máslem,  osolíme - opepříme - okmínujeme a koření se snažíme vetřít do masa.Do máslem vymazaného pekáče přilijeme polovinu černého piva, rozházíme na plátky nakrájenou cibuli a celý česnek., přídáme maso a dáme péct na 150 stupňů po dobu 4 hodin.
Maso pečeme na spodní mřížčce a každou hodinu přilijeme trochu piva a vody, maso také vždy zalijeme. Musíme kontrolovat vodu v pekáči, nikdy by se nám neměla vypařit úplně.
Na posledních 45 minut přendáme pekáč na střední až horní mřížku, aby se nám udělala z vrchu krásná krustička.
Po upečení necháme maso tak 5 minut odležet než budeme podávat.

Přidat komentář