Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřový řízek s rebarborovým zelím

Šťavnatý řízek ve voňavé bylinkové strounace je vždycky sázka na jistotu. Jak ho tentokrát trochu ozvláštnit? Zkuste k němu přidat lahodné rebarborové zelí! Jeho chutí budete určitě zaručeně okouzleni...

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Smažení 0:12
Maso

Ingredience

    • 4 vepřové řízky (plátky) z málo prorostlé krkovice
    • 2 lžíce hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 vejce
    • 80 g strouhanky, ideálně panko
    • 2 lžíce nasekaných lístků z hladkolisté petrželky
    • 100 ml rostlinného oleje na smažení
    • mikrobylinky k podávání, například hráškové výhonky nebo česnekové mikrovýhonky (není nutné)
    • citron k podávání

    NA ZELÍ

    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená najemno
    • sůl
    • 500 g hlávky červeného zelí, nakrouhaného najemno
    • 2 stonky rebarbory, zbavené tuhých vláken a nakrájené na tenké plátky
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 2 lžíce javorového sirupu
    • 1 lžíce jablečného octa nebo červeného vinného octa

Příprava jídla

1 Připravte zelí. Rozehřejte v hrnci 2 lžíce oleje, přidejte cibuli a osolte. Opékejte pět minut, dokud cibule nezměkne a lehce nezezlátne. Přisypte zelí, rebarboru a kmín, zamíchejte a chvíli opékejte. Pak přiklopte a 3–5 minut duste. Přidejte javorový sirup a ocet. Na mírném ohni vařte nezakryté za občasného míchání, dokud rebarbora a zelí nezměknou. Udržujte v teple.

2 Maso lehce osolte. Nařízněte kraje, aby se řízky nekroutily, a mírně naklepejte. Mouku smíchejte se solí a pepřem a nasypte ji na talíř. Vejce rozšlehejte v misce. Strouhanku panko smíchejte s petrželkou. Obalte řízky – nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.

3 V menší nádobě rozehřejte 100ml oleje a omažte řízky, 5–6 minut po každé straně. Dejte je odsát na ubrousek. Podávejte se zelím, posypané mikrobylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hráškovo-rukolový krém

Kuře v arašídové omáčce s rýží

Lososovitý pstruh s hráškem

Frittata s jarní cibulkou a houbami

Přidat komentář