Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřový šašlik s ředkvičkovým dipem

Snadná dobrota z grilu. Kombinace opečeného masa a svěžího dipu je v létě nepřekonatelná.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M

Ingredience

    • 600 g vepřové kýty nebo krkovice
    • 6 lžic rostlinného oleje
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 4 lžičky směsi koření Adžika Avokádo
    • 2 bílá cibule 
    • 1 červená cibule
    • 100 g špeku nebo slaniny 
    • asi 20 větších kuliček hroznového vína, bílé i modré, přepůlené

    NA ŘEDKVIČKOVÝ DIP

    • 1 svazek ředkviček
    • 200 g řeckého nebo hustého smetanového jogurtu
    • 2 lžíce nadrobno nakrájené čerstvé máty + na ozdobení (nemusí být)
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 1 lžička koření Česnek sušený Avokádo
    • špetka koření Oregano Avokádo
    • 4 pita chleby
    • olivový olej
    • Mořská sůl a Pepř černý mletý Avokádo

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm. V míse smíchejte olej se směsi koření Adžika Avokádo a s citronovou šťávou. Přidejte nakrájené maso a důkladně promíchejte, aby se ze všech stran obalilo kořením. Přes mísu přetáhněte plastovou fólii a nechte v lednici odležet nejméně 3 hodiny nebo přes noc do druhého dne.

2 Cibuli nakrájejte na klínky a rozdělte na jednotlivé plátky. Špek nakrájejte na silnější plátky a ty překrájte na kostky podobné velikosti jako maso. Na grilovací jehlu napichujte střídavě marinované maso, cibuli, špek a kuličky hroznového vína. Špízy opečte na grilu, roštu nebo grilovací pánvi. Trvá to asi 10–15 minut.  Během opékání je průběžně otáčejte a potírejte zbytky marinády. 

3 Připravte si ředkvičkový dip. Z ředkviček odstraňte nať a nakrájejte je na sirky. V míse smíchejte jogurt, mátu, citronovou šťávou a koření. Podle chuti osolte a opepřete. Dejte na 10 minut vychladit do chladničky.

4 Chleby pita překrájejte na čtvrtiny.  Každý díl lehce potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dokřupava a dozlatova. Podávejte s šašlikem a ředkvičkovým dipem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rozmarýnové kuře s bramborami a tzatziky

Mrkvové cupcakes

Pečená treska s kořeněnou krustou

Květákové kari s kokosovým mlékem

Krůtí perkelt

Provensálská zelenina s vejci

Kuřecí kebab z pánve

Vyhrajte dárkové balení koření Avokádo

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

Masové kuličky s melounovým salátem

Přidat komentář