Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vietnamský karotkový salát

Vzpomínáte na babiččinu strouhanou mrkvičku spíše s odporem? Nevzdávejte to! Salát s po vietnamsku vyváženými chutěmi (sladkou, slanou, kyselou, hořkou i palčivou) má potenciál získat si i vás.

 

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Salát Asijská

Ingredience

    • 2 limety, z 1 vymačkaná šťáva, 1 nakrájená na tenké plátky
    • 3 lžíce rybí omáčky
    • 3 lžíce sladké chilli omáčky
    • 2cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a najemno nastrouhaný
    • 3 větší karotky, očištěné a nakrájené na delší nudličky
    • 1/4 menší hlávky bílého zelí, nakrouhaná na velmi jemno
    • svazek máty, meduňky nebo klasnatky brvité, nasekané listy
    • hrst arašídů, opražených

Příprava jídla

Přímo v salátové míse promíchejte vymačkanou limetovou šťávu s rybí i chilli omáčkou a nastrouhaným zázvorem. Přidejte pokrájenou karotku, nakrouhané zelí a mátu či jinou bylinku podle chuti a všechno lehce prohoďte. Posypte nasucho opraženými arašídy a podávejte s plátky limety jako přílohu (například k masu s nudlemi nebo s rýží) nebo lehké jídlo.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dýňovo-řepný salát se smetanou

Salát s ostružinami a řepou dvou barev

Salát z pečené kořenové zeleniny

Přidat komentář