Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vietnamský salát s grilovaným masem

Jediná složitá věc, kterou je v tomto receptu potřeba udělat, je opéct maso – jinak stačí suroviny nakrájet a úhledně vyrovnat na stůl, aby si každý mohl přísady zkombinovat podle vlastní chuti.

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT10M
Opékání 0:10
Salát Asijská

Ingredience

    • 1 stonek citronové trávy
    • 600g vepřové krkovice, nakrájené na nudličky
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 1 lžička sezamového oleje
    • 1 lžička rostlinného oleje
    • čerstvě mletý pepř
    • olej na opékání

    NA ZÁLIVKU

    • 4 lžíce limetové šťávy
    • 2 lžíce rybí omáčky (nebo i více podle chuti)
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžičky sezamového oleje
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 1 malá čerstvá červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená nadrobno
    • 1 jarní cibulka, nakrájená najemno

    K PODÁVÁNÍ

    • 100g rýžových tenkých nudlí (vlasových)
    • 2 salátky little gem, rozebrané na listy
    • 2 mrkve, nakrájené na dlouhé tenké nudličky
    • 1 salátová okurka, nakrájená na dlouhé tenké nudličky
    • fazolové výhonky
    • svazek máty, listy nahrubo nasekané
    • svazek koriandru, listy nahrubo nasekané
    • 4 limety, nakrájené na klínky
    • sáček nesolených pražených arašídů
    • chilli pasta sambal oelek
    • asijská restovaná cibulka (koupíte v obchodech s asijskými potravinami, např. www.sambalshop.cz, 500g za 59Kč, nebo v Ikea)

Příprava jídla

1 Na ostrém struhadle nastrouhejte citronovou trávu (nebo ji v sekáčku nasekejte nadrobno) a dejte ji spolu s masem a ostatními přísadami do mísy. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny (zakryté lze v chladničce nechat až 12 hodin).

2 Smíchejte přísady na zálivku. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu a sceďte. Rozpalte wok a rozlijte po dně 1 lžíci oleje na opékání. Maso vyjměte z marinády a po částech ho zprudka opékejte dozlatova. Pak vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Přísady k podávání rozložte na servírovací talíře a do misek. Každý si naplní lístky salátu nudlemi, masem, zeleninou a dalšími přísadami a nakonec přelije zálivkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí salát s avokádem

Rajčatový salát s chlebem a chorizem

Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Cizrnový salát s jogurtem a lososem

Syté & pestré saláty

reklama

Přidat komentář