Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Višňový koláč s ovesnými vločkami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 98
Do hodiny Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5670 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 709 g
Tuky 238 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na 6. Apetit pikniku nám zachutnal neodolatelný křupavý koláč Hanky Petránkové.

Suroviny

třtinový cukr 160 g
máslo 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
sůl 1 špetka
Na višně
višně 650 g
vypeckované, čerstvé nebo mražené
Na tvarohovou náplň
tučný
semínka vyškrábnutá
vejce 2 ks

Postup

1

Přiveďte pod bod varu višně s cukrem a nechte hodinu macerovat. Potom slijte.

2

Na náplň promíchejte cukr, tvaroh, smetanu a dřeň z vanilkového lusku a promíchejte. Pak do směsi zapracujte vejce.

3

Troubu rozehřejte na 175°C.

4

Všechny suroviny na těsto smíchejte a prsty vypracujte těsto, které připomíná drobenku.

5

Z těsta odeberte cca 1/4 a odložte stranou. Zbytek těsta natlačte do koláčové formy o průměru 25cm.

6

Na těsto rozetřete tvarohovou směs, uhlaďte a poklaďte slitými višněmi.

7

Posypte drobenkou (zbylým těstem) a pečte cca 30–35 minut. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč