Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vláčný perník na plech

Sníte o receptu na litý perník, který je voňavý, příjemně kořeněný, vlhký a vláčný? Pomohli jsme si zlatým sirupem a melasou, a tady ho máte!

 

Vydání: 2014/12
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na formu 20 x 30 cm
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč

Ingredience

    • 150 g másla, změklého
    • 230 g zlatého sirupu (jako Golden syrup jej koupíte např. v Marks&Spencer nebo v Tesku)
    • 240 g melasy
    • 2 lžičky perníkového koření
    • 1 lžička jedlé sody
    • 2 vejce
    • 250 ml podmáslí
    • 340 g hladké mouky, prosáté
    • javorový sirup, karamel nebo vaječný likér (či libovolná kombinace těchto polev) na omáčku k podávání
    • ušlehaná smetana k podávání

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. V rendlíku na malém plameni zahřívejte máslo, zlatý sirup, melasu a koření, až se máslo rozpustí. Smíchejte sodu s 1 lžící horké vody a vmíchejte ji do máslové směsi.

2 Směs přesuňte do mísy robotu, přidejte vejce a podmáslí a prošlehejte. Snižte otáčky a po částech přisypávejte mouku. Vzniklé těsto nalijte do formy 20 x 30 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 45–50 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Nechte vychladnout ve formě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Panenka s perníkovou omáčkou

Vánoční crème brûlée

Jehněčí po marocku s meruňkami a mandlemi

Skládaná perníková brioška

Perníčky s hvězdičkou

Přidat komentář