Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vývar s kapáním

Novoroční vývar musí mít sílu, dopřejte mu čas a táhněte jej co nejdéle.

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ tažení: 4 h
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 1,5 kg hovězí oháňky
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • divoké koření (8 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy)
    • 700 g kořenové zeleniny (cca 2 mrkve, 2 petržele, 1/2 bulvy celeru), nakrájené na kousky
    • 2 cibule, neoloupané a nakrájené na čtvrtky
    • 4 lžíce rajčatového protlaku
    • 300 ml suchého červeného vína

    NA KAPÁNÍ

    • 8 lžic dětské krupičky
    • 4 vejce
    • 8 lžic mléka
    • špetka soli

    NA DOKONČENÍ

    • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
    • 2 petržele, nakrájené na kostičky
    • 1 lžíce másla
    • 1 menší pórek, nakrájený na proužky čerstvá petrželka

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Oháňku narovnejte do pekáčku, přelijte olejem, vsyp- te koření, zeleninu a cibuli a vložte do trouby. Pečte zhruba půl hodiny a během pečení občas promíchejte, aby se vše pěkně opeklo.

2 Pekáč vyndejte z trouby a slijte tuk. Maso vložte do hrnce, ve kterém budete vařit vývar. Pekáček postavte na plotnu na mírný plamen. Protlak rozmíchejte s vínem, přilijte do pekáčku, promíchejte a restujte, aby zelenina zkaramelizovala a víno se odpařilo. Poté vše z pekáčku přesuňte k masu.

3 Do hrnce přilijte studenou vodu, pomalu přiveďte k varu a na velmi mírném plameni nechte táhnout alespoň 4 hodiny. Pěnu sbírejte. Poté vývar sceďte přes plátýnko.

4 Mrkev s petrželí orestujte na másle, přidejte pórek a vše zalijte vývarem. Přiveďte pomalu k varu. Dětskou krupičku prošlehejte s vejci a mlékem, osolte a přes vidličku nebo hrubé struhadlo vlijte do polévky. Krátce zavařte. Nakonec přidejte obrané maso.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Přidat komentář