Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní čokoládová zmrzlina

Tenhle recept pochází od americké zmrzlinářky Jeni Britton Bauer. Jeho výhodou je, že se obejde bez vajec, a přesto je výsledek sametový.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 1 litr zmrzliny
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení a mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 240 ml plnotučného mléka
    • 13 g kukuřičného škrobu (vrchovatá lžíce)
    • 60 g tmavé čokolády (70%)
    • 300 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 250 ml zahuštěného neslazeného mléka
    • 180 g krupicového cukru
    • 2 lžíce světlého kukuřičného sirupu
    • 40 g kakaa holandského typu
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Do mističky odlijte 2 lžíce mléka, přidejte škrob a rozmíchejte na hladkou a hustou kašičku. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do větší mísy.

2 Oba druhy mléka, smetanu, cukr a kukuřičný sirup nalijte do hrnce a zahřívejte na středním plameni těsně pod bod varu. Přidejte kakao a energicky míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte špetku soli a vařte další 4 minuty.

3 Sundejte hrnec z ohně a vmíchejte kašičku ze škrobu. Vraťte zpátky na sporák a za stálého míchání (ideální nástroj je stěrka) na středním plameni vařte ještě asi minutu do mírného zhoustnutí.

4 Horkou směs nalijte na čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda se směsí nespojí. Dejte vychladit a studené nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v mrazáku ve vhodné nádobě, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní malinová zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Affogato z čaje matcha

Malinový float s čepicí z marshmallow

Malinový sorbet s proseccem

Zmrzlinová káva

Třešňový float s colou

Přidat komentář