Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané fazolky s mozzarellou

Recept na božskou přílohu, který stojí a padá s kvalitní mozzarellou. A možná máte to štěstí, že jste si z Itálie dovezli opravdovou mozzarellu da cucina (mozzarellu na vaření), která se při gratinování chová přesně tak, jak to od ní očekáváte.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina

Ingredience

    • 500 g zelených fazolek, očištěných a zbavených konců
    • 60 ml smetany ke šlehání
    • 1 stroužek česneku, na tenké plátky
    • 1 lžička najemno nastrouhané citronové kůry
    • vločková mořská sůl
    • špetka drcených sušených chilli papriček (chilli vloček)
    • cca 150 g mozzarelly, nakrájené na kostičky
    • 60 g parmazánu, nastrouhaného najemno

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do mělké oválné zapékací nádoby dejte fazolky, zalijte smetanou a posypte česnekem a citronovou kůrou. Osolte a ochuťte chilli. Posypte mozzarellou a parmazánem a pečte, aby se sýr roztekl, asi 25–30 minut. (Pokud by povrch tmavl příliš rychle, zakryjte nádobu volně alobalem a odkryjte až těsně před koncem.)

NĚCO NAVÍC
Asi 5 minut před koncem pečení můžete fazolky rovnoměrně zakrýt posypkou smíchanou ze 2–3 hrstí strouhanky z čerstvého pečiva nebo panko, špetky drcených sušených chilli papriček (chilli vloček), 40 g parmazánu, nastrouhaného najemno, a 1/2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry. Dopečte dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninová polévka s fazolkami

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Salát s fazolkami a zrním

Sendvič s grilovaným kuřetem a fazolkami

Kotlety & fazolky s omáčkou à la bagna càuda

Přidat komentář