Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelený chřest s parmskou šunkou

Zelený chřest s parmskou šunkou

4.1/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1265 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 14 g
Tuky 107 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sezona chřestu není dlouhá a o to víc se na ni těšíme! Podávejte ho třeba jako předkrm zabalený v kabátku z parmské šunky.

Suroviny

1 tenký svazek
6 ks
křepelčí vajíčka
Na zálivku
olivový olej 100 ml
podle chuti
hořčice 1 PL
dijonská
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Chřest dejte do mísy a zalijte vroucí vodou. Nechte stát 5 minut, vodu slijte, chřest osvěžte studenou vodou a nechte vychladnout. Výhonky obtočte plátky šunky (nevadí, když nevystačí na všechny). Chřest se šunkou i bez naaranžujte na servírovací talíř. Poklaďte ho rozpůlenými vajíčky. V misce prošlehejte přísady na zálivku. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Zálivkou přelijte chřest a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vajíčka zalijte v rendlíčku studenou vodou a přiveďte k varu. Po 60-80 sekundách jsou vajíčka nahniličko, po 2 minutách natvrdo. Zchlaďte je hned studenou vodou a oloupejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč