Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzený losos s avokádem

Naprostá delikatesa! Jestli najdete chvilku času, smíchejte suroviny na zálivku už během dne a dejte ji chladit.
Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P

Ingredience

    • 2 zralá avokáda
    • šťávu z 1 citronu 
    • 250 g uzeného lososa
    • hrstku lístků estragonu nebo trochu sušeného
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžíci kaparů, okapaných

Příprava jídla

1. Oloupaná avokáda zbavte jader, nakrájejte na kousky a smíchejte s polovinou citronové šťávy.
Stočte plátky uzeného lososa, úhledně je poskládejte na talíře a posypte avokádem. Přikryté je můžete uložit až na hodinu do lednice.

2. Na zálivku smíchejte estragon, zakysanou smetanu a zbytek citronové šťávy. Těsně před podáváním přelijte lososa zálivkou a posypte kapary. Jezte s celozrnným chlebem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
aj ste niekto citali ten recept? ako sa zmenia zemiaky a fazulove lusky vo finale na lososa ;-)
Obrazek uzivatele
je to trochu mimo a to sem se tak těšila na lososa!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.58
Obrazek uzivatele
Určitě je recept uvedený pod obrázkem správný? V surovinách není zmínka o bramborách. Asi nějaký nový druh zálivky.

Přidat komentář