Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2234 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 35 g
Tuky 148 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Labužnická záležitost! Jen na ni vyberte to nejkvalitnější čerstvé maso – a pokud si nejste jisti, že jsou vajíčka naprosto v pořádku, raději je nahraďte olivovým olejem.

Suroviny

hořčice plnotučná 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
tabasco 4 kapek
worchestrová omáčka 2 PL
nebo 100 ml kvalitní olivový olej
K podávání
jarní cibulka 4 ks
jemně nasekaná
kapary 4 PL
pepř
mletý
sůl
celozrnný, na topinky
česnek 4 stroužky
olej
na opékání

Postup

1

Maso najemno naškrábejte ostrým nožem.Pak svíčkovou zlehka promíchejte s oběma druhy hořčice, worchesterskou omáčkou, tabaskem a koňakem; maso příliš nepěchujte.

2

Vytvarujte bochánek a přesuňte ho do servírovací nádoby. Vytvořte čtyři důlky (před podáváním do nich vyklepnete žloutek) a dejte chladit.

3

Na rozpáleném oleji opečte topinky. Kapary, nakrájenou cibuli, pepř a sůl rozdělte do misek. Těsně před servírováním promíchejte maso se žloutky nebo s olejem a ochuťte cibulkou a solí. Každá si pak můžete po libosti potírat topinky česnekem a masem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 19:27
Recept se nachází v č.3/06, str.53
17.07.2008 17:20
Vzhledem k onemocněním (sarkocystóza,...), kterými se lze i v našich podmínkách nakazit z čerstvého syrového masa konzumaci tataráku z čerstvého masa nedoporučuji! Bezpečný tatarák je ten, který je naškrabán z masa předtím alespoň 3 dny zmraženého!
22.08.2006 22:27
V souvislosti s mým novým zaměstnáním jsem hledal nějaké informace o tatrském bifteku , abych si ověřil některá fakta.Recept , který jsem zde nalezl je už několikátým v řadě, se kterými jsem měl možnost se v poslední době seznámit. Palec jsem mu nedal a hned Vám řeknu proč. Pamatuji totiž tu zlatou éru tatarských bifteků , kdy se nabizely téměř v každé restauraci a byly velmi oblíbené.I já jsem patřil a dodnes patřím k jeho milovníkům.Studoval jsem v době , kdy podávání tatarského bifteku bylo soušástí zkušebních otázek na číšnických školách / i já jsem měl u zkoušek tuto otázku/. A řeknu Vám , že to bylo trochu jinak. Jsem v tomto směru zastánce "klasiky" a neodpuszím si poznámku , že nesouhlasím s tím ,aby každý kdo má nějakou možnost nabízet , vyrábět nebo prodávat jídlůa si měnil výrobní postupy a postupy podávání podle sebe. Musí přeci existovat nějaká úcta k tradici , k základům a nebojím se říci pilířům gastronomie. Nelze podle mého názoru si měnit vyhlášené a tradiční receptury jak se říká hala bala.Pokud bych si udělal tatrský biftek dle tohoto receptu , nechutnal by mi , nebyl by to pro mě ten správný tatarský biftek , ale zase jen několikátým v řadě. Zde si trochu troufale dovolím konstatovat , že bychom se my , generace řekněme středního věku,měli stát jakýmysi nositeli tradice , a že bychom se neměli smiřovat s tím ,že se tyto pilíře budou deformovat.Mohli bychom se potom také dožít toho , že se najde nějaký další "novátor" ,který začně propagovat svíčkovou s přidáním vynikající maďarské papriky. A jen pro doplnění předkládám suroviny na ten "můj" tatarák / svíčková,kečup,hořčice,mletá paprika, chili,žloutek,cibule jemně sekané kyselé okurky, kapary,olej,vorčestr,sůl,pepř,drcený kmín/. Žádné předmíchávání. Podává se pouze maso se žloutkem, všechny ostatní suroviny zvlášť a buď číšník u stolu , nebo host sám si ostatní suroviny vmíchává dle chuti do masa.Zkuste si udělat tatarák dle tohoto receptu a porovnejte.
10.10.2006 15:32
Náhodou som natrafila na recept v Apetite a bola som prekvapená, nakolko som tiež z generácie, ked bol podávaný v reštauráciach ovela častejšie ako teraz a skutočn možno len plne súhlasiť s príspevkom pána Dřínovského. Vždy sa podávalo len mäso s priehlbinkou, kde bol žĺtok a ostatné ochucovadlá boli zvlášť a hosť si ich podla chuti pridával pri miešaní sám. Ďakujem.,
17.03.2007 12:56
Není problém dojít do dobré restaurace kde je tato pochutina podávána klasicky. jsem rovněž milovníkem této úpravy hovězího masa. připravuji si ho doma sám nebo dojdu na mě dobře prověřená místa kde ho dělají dle mého gusta. Věř te že se najde dost dobrých restaurací( ne vždy drahých) kde vám ho připraví tak jak má být.
16.03.2007 13:28
Až na ty okurky, který mi připadají naprosro šílený, je to fajn a souhlasím

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč