Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Skořice s čokoládou, to je aromatická bomba – a k tomu prakticky instantní příprava. Tak honem, už zapínejte troubu!

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
71 (hlas)
Počet porcí: 15 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: zhruba: 40 minut
PT15M
Příprava 0:15
Koláč

Ingredience

    • 180 g másla pokojové teploty, nakrájeného na kousky
    • 200 g přírodního krupicového cukru
    • 180 g hladké mouky
    • 3 velká vejce
    • 3 lžíce mléka
    • 1 lžičku prášku do pečiva

    Na posypání:

    • 100 g hořké čokolády (ideálně se 70% obsahem kakaové hmoty), nahrubo nasekané
    • 1 lžičku mleté skořice
    • 100 g přírodního krupicového cukru
    • 80 g sekaných oříšků (třeba lískových nebo pistácií), případně mandlí – klidně i ve směsi

     

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.

2. Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.

3. Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.

Jak uchovat
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvělá buchta, která provoní celý byt.Jen cukru na posypání bych dala méně než polovinu, takhle vám skřípe mezi zuby a buchta je opravdu strašně přeslazená...
Obrazek uzivatele
Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!
Obrazek uzivatele
Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!
Obrazek uzivatele
Pro úspěch jsme jí pekla během měsíce dvakrát
Obrazek uzivatele
Zatím jsem ji pekla 2x za 1 týden a pokaždé mi vyšla trochu jinak. Naposledy jsem zapoměla na skořici a vůbec nic se nestalo. Záleží také na postupech posypu, pokud dáte cukr nakonec, bude vám opravdu skřípat mezi zubama, což někomu nevadí, že babi? Zkusila jsem to i s arašídami a vůně byla ještě lákavější.
Obrazek uzivatele
Potřebovala jsem upéci jednoduchou a relativně rychlou buchtu. Strašně mě překvapilo, jak je dobrá :-) Do těsta jsem ještě přidala tak 4 lžíce kakaa a bylo to skvělý.
Obrazek uzivatele
Buchta byla famózní! Na sladké si potrpím, takže mě tolik cukru vůbec nevadilo :-D ...a ty oříšky-mňam...
Obrazek uzivatele
...a nejlepsi cerstva.
Obrazek uzivatele
Rychlá a výborná, měla doma úspěch
Obrazek uzivatele
Výborná!Dělám ji z dvojité dávky, protože je opravdu jedlá.:-))
Obrazek uzivatele
Skořicovou buchtu jsem připravila z polovičního množstvím cukru a byla báječná!
Obrazek uzivatele
Jo tak tohle chutná opravdu skvěle a všem nám moc chutná! Doporučuji :)
Obrazek uzivatele
s tímhle receptem jsem tedy nebyla spokojená. cukr navrchu se nerozpustí (jak jsem se domnívala) a nepříjemně vrže mezi zuby. je ho navíc strašně moc!! navrch bych žádný nedávala. ale to jen teoretizuji, protože už ho nikdy dělat nebudu. snědla jsem ho moc a teď ho nemůžu ani cítit...
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.44
Obrazek uzivatele
Poslechla jsem rady a do těsta dala jen polovinu cukru.Na posyp jsem použila pouze půl pytlíku cukru skořicového a navrch vlašské ořechy.V Y N I K A J Í C Í !!!
Obrazek uzivatele
Buchta dobrá ale příště cukr na posyp úplně vynecháme.Jinak moc dobrá,voňavá.....=}
Obrazek uzivatele
Buchta byla výtečná, dala jsem polovinu cukru a cukr na posypání jsem nepoužila vůbec. Móóóc dobrá:-)))
Obrazek uzivatele
Ubrala jsem cukr do těsta, na posypání jsem použila jen jeden vanilkový cukr, plátky mandlí, nasekané vlašské ořechy a čokoládu a úspěch byl velký. Cukr opravdu doporučuji ubrat.
Obrazek uzivatele
Vynikající recept. Dělám bez oříšků (alergie), a protože miluju skořici, dávám do těsta jeden skořicový cukr, navrch jen trochu posypu. Výborná! Včera večer jsem pekla a dnes ráno jsou na pekáči poslední dva kousky :o))
Obrazek uzivatele
Tahle buchta je nejlepší ještě teplá po vytažení z trouby. Upřímně řečeno - studenou ji skoro ani neznám, tak rychle se většinou sní ;-)
Obrazek uzivatele
Do těsta jsem dala méně cukru a buchtu jsem sypala plátky mandlí, všem velmi chutnala.
Obrazek uzivatele
Protože tady někteří píší, že buchta je moc sladká, dala jsem do těsta i na posypání vždy o 5 dkg méně cukru a bylo to výborné. Buchtička je moc dobrá.
Obrazek uzivatele
Moc dobrá buchta, i já se přikláním k tomu, vynechat cukr na posypání, vůbec není třeba, spíš tam vadí. Čokoládu používám hořkou - na vaření nebo jaká zrovna je (hořké se u nás moc nejí, ale na buchtu je nejlepší), pro zrychlení používám plátky mandlí (zakoupené v obchodě) - pak je to opravdu rychlovka a mňamka.
Obrazek uzivatele
Je to skvělá buchta, hledala jsem něco narychlo. Místo krystal cukru jsem dala trochu moučkového a děcka milují sladké, moc jim chutnalo.

Přidat komentář