Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexická koriandrová polévka s knedlíčky

Lístky koriandru se španělsky jmenují ‚cillantro‘; v polévce hrají prim díky své nezaměnitelné vůni.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Mexická

Ingredience

    • 1,5 l masového vývaru
    • 1 plechovka loupaných rajčat
    • (použili jsme zn. Valfrutta)
    • 1 zelená paprika, nakrájená
    • 1 velká cibule, nakrájená
    • 100 g dlouhozrnné rýže
    • sůl, pepř, hrst čerstvých lístků koriandru, případně tabasco na dochucení

    Na knedlíčky

    • 250 g míchaného mletého masa
    • 2–3 lžíce hrubé kukuřičné mouky
    • 2–3 lžíce mléka
    • 1 vejce
    • 1 nasekaná cibulka a česnek
    • drcený (mletý) koriandr, sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Smíchejte v míse přísady na knedlíčky a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky zhruba velikosti ořechu. Dejte stranou do chladu. Množství mléka závisí na druhu a savosti kukuřičné mouky; důležité je, aby směs nelepila a knedlíčky se dobře tvarovaly.

2.  Vývar v hrnci přiveďte do varu, plamen stáhněte, přilijte rajčata i se šťávou a přidejte papriku i cibuli. Osolte a okořeňte podle chuti. Vsypte rýži, stáhněte plamen a deset minut povařte. Přidejte knedlíčky a povařte je ještě deset patnáct minut, až vyplavou na povrch. Posypte lístky koriandru, případně přiostřete chuť tabascem.

Sytější verze
Když rýži nahradíte několika lžícemi sterilovaných tmavých fazolí s rajským protlakem, získáte vydatnější polévku – a přitom zůstanete věrni mexickým chutím.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tenhle recept je jedinečný. Je ovšem pravda, že tahle polévka je dobrá i bez koriandru. Já vařím variantu s fazolemi a klepnu do ní ještě plechovku kukuřice. A pro vegetariány stačí vynechat knedlíčky, i když je to skoro škoda...
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.46

Přidat komentář