Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená jablka s mascarpone

Mimořádně harmonické spojení jablek se skořicí a rozinkami znáte ze závinu, taštiček i koláčů. Díky kopci mascarpone ovoněného vanilkou i jedlým jablečným ,dezertním talířkům‘ získáte body jak za jednoduchost, tak za originalitu.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Italská

Ingredience

    • 4 velká pevná jablka
    • 200 g rozinek, předem
    • namočených v teplé vodě nebo čaji, slitých a odkapaných
    • 200 g nahrubo mletých nebo sekaných ořechů (lískových nebo vlašských)
    • 200 g krupicového cukru, nejlépe přírodního
    • + trocha na posypání
    • 4 lžíce másla
    • šťáva a nasekaná kůra
    • z jednoho citronu
    • 1 lžíce vanilkového cukru
    • 200 g mascarpone

Příprava jídla

1. Jablkům seřízněte vrchní část se stopkou jako pokličku. Lžičkou vydlabejte dužinu s jaderníkem tak, aby vám zůstaly soudečky s asi půlcentimetrovým okrajem. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C.

2.  Rozinky v misce promíchejte s ořechy, cukrem, citronovou šťávou a drobně nasekanou jablečnou dužinou. Směsí naplňte jablka, navrch položte plátek másla a přiklopte ‚pokličkou‘; pro jistotu ji upevněte párátky.

3.  Narovnejte do pekáčku nebo formy a dejte na pětadvacet až třicet minut péci; že je hotovo, poznáte podle toho, že slupka trochu zvrásní. Mascarpone mezitím utřete s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.

4.  Jablka podávejte s mascarpone, ještě teplá nebo mírně vychladlá.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.82

Přidat komentář