Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozhuda s pažitkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1693 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 43 g
Tuky 127 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhuda je tvarohová pomazánka se zelenými bylinkami a cibulkou. Nejlepší je na čerstvém chlebu, zapíjená vychlazeným pivem.

Suroviny

máslo 150 g
mléko 75 ml
lze nahradit smetanou
jemně nakrájená
pažitka 3 PL
jemně nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
cukr 1 ČL
rovná lžička
k podávání

Postup

1

Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh a podle potřeby zřeďte mlékem nebo smetanou. Důkladně prošlehejte.

2

Přisypte pokrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte lžičku cukru (s pomazánkou udělá hotový zázrak – krásně zjemní chuť). Vyšlehejte hladkou pomazánku. Podávejte ji buď namazanou na chlebu, nebo k vařeným či pečeným bramborám.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

24.02.2009 20:35
pomazánka je dobrá - cibule jí dává zajímavou chuť. my jsme si chleba ještě posypali pokrájenou lahůdkovou cibulkou a řeřichou a pochutnali jsme si...
04.09.2007 20:55
Recept se nachází v č.4/06, str.61

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč