Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrová polévka s bílým vínem

Přestože se do téhle polévky nepřidává žádná smetana, je krásně krémová – postará se o to tavený sýr. Pochutnáte si!

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Vaření 0:08
Polévka

Ingredience

    • 500 g oloupaného bílého chřestu
    • 400 ml zeleninového vývaru
    • 100 ml bílého vína
    • 100 g taveného sýra
    • 2 bobkové listy
    • 1 lžička strouhaného muškátového oříšku
    • sůl
    • pažitka na ozdobu

Příprava jídla

Chřest nakrájejte na dvou- až třícentimetrové kousky, zalijte vývarem a vínem, přidejte bobkový list a vařte osm minut. Potom vyjměte bobkový list, přidejte tavený sýr a rozmixujte. Ochuťte muškátovým oříškem a solí. Servírujte v miskách, ozdobené nasekanou pažitkou.

TIP 
Pokud jste předtím vařili chřest třeba do salátu nebo jako přílohu, zjednodušte si práci a použijte místo vývaru slitou vodu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šunkové válečky

Stehýnka na medu

Kokosové nudle

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.18
Obrazek uzivatele
docela by mě zajímalo, jestli někdo řešil chřestová vlákna v polévce. O loupání chřestu se tu nepíše. Já chřest (bílý) oloupala, ale stejně byla v polévce i po rozmixování tyč. mix. vlákna, která mi vadí.

Přidat komentář