Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šunkové válečky

Dokonalá chuťovka – ať už na party nebo jen tak k televizi. Pokud ­nemáte čerstvý křen, můžete ho nahradit křenovou pastou.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Na 15 válečků
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 2 hodiny
P

Ingredience

    • 200 g sýra typu žervé, například lučiny
    • 5 silných stonků zeleného chřestu
    • 5 obdélníkových plátků šunky (asi 100 g)
    • 3 lžičky čerstvého strouhaného křenu
    • hrst nasekaných vlašských ořechů
    • sůl
    • petrželka na ozdobu

Příprava jídla

1.  Stonky chřestu povařte pět minut, sceďte a nechte vychladnout. Žervé smíchejte s křenem, ořechy a solí a směsí tence potřete plátky šunky. Na delší okraj položte stonek chřestu a pevně zabalte. Dejte aspoň na dvě hodiny chladit – krém ztuhne a pak půjde lépe krájet.

2.  Ostrým nožem překrojte každý váleček na tři kousky a ozdobte ­snítkou petrželky. Pro snadnější servírování je můžete propíchnout párátkem jako jednohubky.

TIP
Jestli je šunka moc tenká a trhá se, dejte na sebe dva plátky. Vegetariánům doporučujeme skvělou obměnu s tvrdým sýrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlebíčky s ricottou, cuketami a chilli

Sýrová polévka s bílým vínem

Stehýnka na medu

Kokosové nudle

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.18

Přidat komentář