Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka nasladko tvoří s chřestem skvělý pár. Jestli zrovna nemáte chuť na maso, zkuste variantu s tofu nebo seitanem. Výtečné!

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P

Ingredience

    • 4 lžíce medu
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 4 lžíce citronové šťávy
    • 4 vykostěná kuřecí stehýna, každé o váze zhruba 200 g
    • olej na vymazání pekáčku
    • hrubá sůl a pepř
    • 600 g oloupaného zeleného chřestu
    • 4 středně velké červené cibule

Příprava jídla

1.  V misce smíchejte med, sójovou omáčku a citronovou šťávu; směsí jemně potřete kuřecí maso. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Pekáček vymažte olejem, rozložte do něj plátky masa, opepřete, posypte hrubou solí a pečte pod grilem tři až pět minut.

2.  Vždy pět stonků chřestu svažte provázkem a vše pak dvě minuty povařte. Pak je potřete zbylou marinádou a přidejte spolu s cibulemi do pekáčku. Maso trochu podlijte, posypte hrubou solí a ještě osm minut grilujte. Podávejte s chřestem, cibulemi a vypečenou šťávou. Můžete odstranit provázek.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrová polévka s bílým vínem

Šunkové válečky

Kokosové nudle

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.19

Přidat komentář