Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nigiri suši

Vzniklo v Tokiu, a to už v devatenáctém století. Vyžádali si ho vyhládlí návštěvníci divadla, kteří spěchali na začátek třetího dějství. Ochutnejte!

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 24 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ příprava rýže
P

Ingredience

    • 250 g japonské rýže
    • 4 lžíce rýžového octa na rýži + 2 lžíce na namáčení rukou
    • 2 lžičky soli
    • 2 lžičky cukru
    • 500 g syrového lososa
    K podávání:
    • sójovou omáčku, wasabi a marinovaný zázvor

Příprava jídla


 
1. Uvařte rýži a promíchejte ji s octovým roztokem (nezapomeňte zdvojnásobit množství vody). Do misky, v níž si budete namáčet ruce, nalijte hrnek vody a okyselte ji dvěma lžícemi octa.

2. Lososa nakrájejte na tenké plátky. Pak si namočte prsty do octové vody, vezměte plátek ryby do dlaně a položte na něj váleček rýže. Ta by měla mít tělesnou teplotu; horká rýže by rybu zbytečně ohřála a příliš chladná zase nedrží při sobě. Prsty vytvarujte sushi. V ideálním případě je váleček na povrchu pevný, aby se dal v pohodě zvednout, a uvnitř tak sypký, že se v puse rozpadne.

3. Tenhle druh suši můžete jíst hůlkami i rukama. V sójové omáčce rozmíchejte trochu wasabi a namáčejte si v ní jednotlivá sousta. Zajídejte je marinovaným zázvorem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nakládaný zázvor

Kalifornské suši

Temaki suši

Maki suši

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 3/06, str. 62
Obrazek uzivatele
V receptu se odkazujete na text kdesi a řadu fotek, které zde na stránkách bohužel nejsou k nalezení. Chápu, že je článej pouze překlopený z časopisu, ale zde opravdu nedává smysl. Je to škoda :o/ Jsem zklamaná.

Přidat komentář