Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Temaki suši

Temaki sushi v překladu znamená ,vlastnoručně udělané sushi‘. A podle japonského zvyku by si ho měl každý stolovník připravit sám.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: na 4 kornouty
Doba přípravy: Do 20 minut
+ příprava rýže
P
Asijská

Ingredience

    • 175 g japonské rýže připravené podle návodu na vedlejší straně dole
    • 2 mořské řasy nori
    • 4 listy zeleného salátu
    • 4 vyloupané čerstvé tygří krevety
    • proužky z 1 mrkve a 1 bílé ředkve
    • 2–3 lžičky majonézy

    K podávání:

    • sójovou omáčku
    • wasabi
    • marinovaný zázvor

     

Příprava jídla

 
1. Mořské řasy rozpulte. Do každého obdélníku pak vtlačte bochánek rýže. Potom vmáčkněte list salátu i krevety a přidejte proužky mrkve a ředkve. Řasu stočte do kornoutu a náplň dozdobte majonézou.

2. V sójové omáčce rozmíchejte ,japonský křen‘ wasabi. Podávejte k sushi spolu s marinovaným zázvorem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nigiri suši

Maki suši

Kalifornské suši

Komentáře

Obrazek uzivatele
Hned mažu do sámošky,koupit ingredience.
Obrazek uzivatele
Je skvělé, že je zde recept na přípravu sushi. Jen jsem zde nenašel recept na přípravu rýže. Škoda
Obrazek uzivatele
Ahoj Jardo, recept na přípravu sushi rýže případně najdeš na www.e-sushi.cz. Jsou tu i recepty a zajímavé informace z této oblasti, tak koukni a kdybys měl problém něco najít, napiš.
Obrazek uzivatele
na sushi rýži:8Og vařené rýže nišiki,2 lžíce vinného octa(mitsukan),studená voda,glutaman sodný,cukr,sůl. Rýži čtyřikrát propereme ve studené vodě,odkapeme a dáme ji do hrnce s 1,5l studené vody,octem a ostatními přísadami.Vaříme pod pokličkou na prudkém ohni.Troubu zahřejeme na 150-160°C.Jakmile se poklička na hrnci začne pohybovat,dejte rýži do trouby.Po 15 až 20 minutách ji vyjměte a přesypte do mísy.Lopatkou nebo dřevěnou lžicí se rýže tře a rozmělňuje.Jakmile je schlazená na asi 45°C,přikryje se nádoba a nechá se až 8 minut stát.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.63

Přidat komentář