OBCHOD

Kávové suflé s čokoládovou omáčkou

Neodolatelné pokušení! Dopřejte si božskou kombinaci nadýchaného suflé, čokolády a vanilkové zmrzliny.

Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20-25 minut
Příprava 0:30
Zmrzlina Francouzská

Ingredience

    • máslo na vymazání formiček
    • 1 lžíce mletých mandlí
    • 150 g kvalitní čokolády na vaření
    • 4 lžíce silné černé kávy
    • 4 vejce, žloutek a bílek zvlášť
    • 2 lžičky hladké mouky
    • 100 g krupicového cukru


    Na čokoládovou omáčku

     

    • 100 g kvalitní čokolády na vaření
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce silné černé kávy
    • 2 lžíce pálenky či rumu


    K podávání

     

     

    • kvalitní zmrzlina, například vanilková

     

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 190/170 °C. Šest misek nebo ohnivzdorných šálků vymastěte a vysypte mletými mandlemi.

2.  Čokoládu nalámejte do misky a zalijte kávou. Posaďte na hrnec s mírně vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna misky) a lehce promíchávejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně a nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte žloutky, mouku a půlku cukru.

3.  V misce vyšlehejte bílky a po lžičkách k nim zašlehejte zbývající cukr. Sníh po třetinách opatrně přimíchejte k rozpuštěné čokoládě. Rozdělte do formiček, vložte do trouby a pečte 20–25 minut, až suflé vyběhne.

4.  Na omáčku rozehřejte čokoládu se smetanou a kávou. Promíchávejte, až vznikne hladký a lesklý krém. Přidejte alkohol a krém přelijte do džbánku, aby se dobře rozléval.

5.  Suflé podávejte okamžitě. Každý si do něj zaboří kousek zmrzliny a vše přelije horkou čokoládovou omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Přidat komentář